9 Ocak 2012 Pazartesi

Tiyatro İçin “Çılgın Proje”

Bir gazete haberinden "çılgın proje"yi öğrendim:

“Koç'tan çalışanlarına 14 milyon liralık çılgın teşekkür
Geçtiğimiz yıl, yarım asırlık tarihindeki en iyi ticari sonuçları elde eden Ford Otosan, üst üste 10. kez pazar lideri olunca, yaklaşık 10 bin çalışanına, toplam tutarı 14 milyon lirayı bulan 106 ekran Beko LCD TV hediye ederek teşekkür etti”

Haberden öğrendiğimiz bir gerçek şu: 106 ekran Beko Lcd’nin birim fiyatı yaklaşık 1400 TL imiş. Hesaba göre defter(stok) değeri kullanıldı gibi duruyor. 

Otosan ve Beko aynı grubun iki şirketi. Bakarsınız gelecek senenin "çılgın teşekkür"ü, Beko çalışanlarına, Ford marka araba dağıtılması olur.

Bu bana eski bir anımı hatırlattı. Çalıştığımız inşaat şirketinin traktör fabrikası vardı ama şantiyelerinde o marka traktör yoktu ve fabrika kapatılma eşiğindeydi. Patron yöneticilere “Her şantiyede bizim traktörlerimizi göreceğim” dedi, şantiyeler traktör satın aldı, bu şekilde fabrika ciro yaptı.

Konuyu getireceğim yer tiyatro aslında. Konuştuğum tiyatro kitabı ve dergi yayıncıları, tirajlardan; tiyatro topluluğu sahipleri de seyirci sayısının azlığından şikayet eder. Ben onlara derim ki “Tüm tiyatrocular okusa ve seyretse sorunlar çözülür, tabii ki parasını da ödeyerek.”

Tiyatromuz için bundan  “çılgın proje” mi olur !

Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder