15 Ekim 2012 Pazartesi

Oyun Atölyesi'nde ENOBARBUS NEREDE?


Tiyatro Dünyası’nın forum gurubundan B.Karakaya imzalı bir mesaj aldım. Oyun Atölyesi’nin Antonius ile Kleopatra isimli oyununu duyuruyordu. Haberin nereden kaynaklandığını bilmiyorum ama bir basın bildirisi gibi görünüyordu. Duyurunun altındaki “Online bilet almak için tıklayınız” ile telefon numarası Oyun Atölyesi gişesine yönlendiriyordu sizi. Bu haberin, Oyun Atölyesi’nden çıktığı kanaatini kuvvetlendiriyordu.

Haberin içeriğinde benim dikkatimi çeken satırlar şunlar:
Oyun Atölyesi’nin 2011-2012 sezonunda ve “London 2012 Cultural Olympiad”ın bünyesinde yer alan ve “Shakespeare’s Globe’s 2012 International Shakespeare Festival”in davetlisi olarak Mayıs ayında Londra’da sahnelediği “ANTONİUS İLE KLEOPATRA” bu sezonda yine Oyun Atölyesi’nde seyirciyle buluşuyor.”

Mayıs ayında Londra’da sahnelediği ’ANTONİUS İLE KLEOPATRA’ bu sezonda yine Oyun Atölyesi’nde seyirciyle buluşuyormuş” demek ki “Enobarbus ve Kevork Malikyan” var dedim kendime. Takip eden paragrafı okuyunca yanıldığımı anladım.

Shakespeare’in en ünlü oyunlarından olan Antonius ile Kleopatra’da Haluk Bilginer Antonius, Zerrin Tekindor Kleopatra, Mert Fırat Cesar, Emre Karayel Pompeius rolüyle seyirci karşısına çıkıyor. Oyunun diğer rollerini Onur Ünsal, Muharrem Özcan, Evrim Alasya, Gözde Kırgız, Zeynep Alkaya, Tuğçe Karaoğlan, Mehmet Özbek paylaşıyor.”

Enobarbus nerede? “Dağa mı kaçtı?” Yoksa “oyunun diğer rollerinin içine mi gizlendi?” Kevork Malikyan’ın olmadığı kesin de belki onun canlandırdığı Enobarbus’un repliklerini diğer rollere dağıtmışlar ve “yine, yeniden”  bir “çağdaş(?) Shakespeare okuması” yapmışlar mıdır dersiniz?

Bunu sizden bekliyorum  tiyatro portalları! Yoksa gene “kes-yapıştır” mı  yaptınız? Oyun Atölyesi’ne soracak mısınız? Yoksa gene “taşıdığı malı bilmeyen hamal” mısınız?

Ey seyirci sen sor  "ENOBARBUS NEREDE?" diye, "portal"lar sussa bile... Zira bu soru senin tiyatroya ne kadar sahip çıktığını gösterecek!

Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder