20 Nisan 2012 Cuma

Tiyatrocular! Siz Onları Cenazenizde “Görürsünüz”!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın (İBBŞT) Genel Sanat Yönetmenleri, yeni yönetmelikle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Çeşitli tarihlerde kurumda Genel Sanat Yönetmenliği yapmış Hamit Akınlı, Hayati Asılyazıcı, Erol Keskin, Gencay Gürün, Taner Barlas, Şükrü Türen, Nurullah Tuncer, Mazlum Kiper, Orhan Alkaya, Ayşenil Şamlıoğlu konuştu.

29 Mart 2009 yerel seçimi sonucunda sandıktan çıkan oy oranlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni oluşturan Başkan dahil 301 üyenin dağılımı şöyle:  Başkan, AKP 176, CHP 111, MHP 2, SP 4 ve DSP 7.

Anladım ki 301 üyenin HİÇBİRİ değişen yönetmelik ile ilgili Genel Sanat Yönetmenleri’nin herhangi birisi ile görüşmemiş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde İstanbul’un 35 ilçesinden 35 İlçe Belediye Başkanı var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ni oluşturan Başkanlar içinde “tiyatro”ya ödül verenler, tiyatro salonları açanlar, tiyatrocu cenazelerinde  en önde selama ve “sahneye çıkanlar” var.

Anladım ki HİÇBİR Başkan değişen yönetmelik ile ilgili Genel Sanat Yönetmenleri’nin herhangi birisi ile görüşmemiş.

Dün onlardan HİÇBİRİ aranızda, yanınızda değildi.

Tiyatrocular! Anladım ki siz, onları cenazenizde “nutuk atarken” görürsünüz!

Onların tahsis ettiği salonları kullanmak, düzenledikleri ödül törenlerinde ve festivallerde yer almak, gösterilerinizde en önden yer vermek, seslendirmelerini yapmak, faaliyetlerine işinizle katılmak zorunda da olsanız umarım diyeceğinizi musalla taşına bırakmazsınız.

Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder