11 Mart 2013 Pazartesi

Bireysel Emeklilik Sistemi'ni ÖVEN Hanımefendi ve/veya Beyefendi'ye


Sayın Hanımefendi ve/veya Beyefendi,

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne destek verdiğinizi biliyorum ve de bu desteğinizin yanlış değerlendirmelere neden olacak şekilde ve bazen şirketlerin reklâmı olacak kadar da ileriye gittiğini düşünüyorum.

Dünyadaki sisteme bakınca ki onlarda da dar boğaz yaşanıyor, bizim ülkemizde bu ekonomik koşullarda ve bu kafa(özel ve devlet) yapısıyla sistemin yaşamasını çok zor hatta imkânsız buluyorum. Ayrıca  gelir getirecek enstrümanların hiç birinin üretime dayanmıyor oluşu da ayrı ve büyük bir sorun. Tabii ki yatırımcıların birikmiş geçmiş ve umut edilen gelecek için alışkanlıklarının da rolü de büyük. Sigortacılık sektörünün karnesi de zayıftır, güven vermek yerine poliçe SATMAK, PRİM toplamak amaçlı derebeylik düzeni kişilerin çaresizliklerini ve korkularını "kullanmaktadır". Sistemin üç yıl içinde değişmesi de sürekliliği bozuyor ve yarın için güven vermiyor.

İşte size bir haber:

GYO'ların mevzuatı ile uzun süre uğraşmış biri olarak BES'in de ölü doğmuş bir çocuk olduğunu söylemek zorundayım.

Sizden ricam gerçekçi olarak bilgilendirmenizdir. Övmek yerine mevzuatın zayıf yönlerini göstermenizdir. Zira övülürse sistem yaşar düşüncesi yanlıştır.

Saygılarımla.

Melih Anık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder